Biografie

Tania Kestens

Dans- en leerkrachtcurriculum

Tania Kestens is in haar dagelijkse job leerkracht met hart en ziel en ze heeft een passie voor buikdansen.

Ze geeft heel graag les met de nadruk op GEVEN = HART

Van kinds af kon haar lichaam niet stilzitten bij het horen van muziek = ZIEL

Na verschillende dansvormen zoals Klassiek Ballet, Jazzdans, Funk, Hip Hop, Salsa,... gevolgd te hebben heeft ze in het buikdansen de wonderbaarlijkste manier gevonden om de muziek te vertalen met al de typische dansbewegingen van de Buikdans = PASSIE

Het HART, de ZIEL en de PASSIE wil ze dan ook zeer graag GEVEN en met jullie delen.

 

Enkele jaren geleden besloot ze om zelf buikdansles te geven om deze passie te kunnen delen met anderen. Tijdens deze lessen staat naast techniek ook de oorsprong van deze kunstvorm centraal en wordt de structuur van de muziek met de typische verschillende ritmes ook steeds toegelicht en ingeoefend.

 

 

FB /tianadance

IG #tiaaanadance

 

 

 

Tiana

is een letterspeling van haar voornaam

Tania en betekent prinses

 

  

 

 

Opleidingen Buikdans

  • Tania volgde twee jaar de beroepsopleiding tot professioneel buikdanseres/lerares bij de Academy for Orienal en Modern Belly Dance 'Yamila'.
  • Ze volgde in het verleden ook al les bij Johanna Rediers (Bellydance by Johanna), Sylvie Driesen (Raniah Bellydance), Sarah Chebaro,...
  • Ze volgde ook al verschillende workshops bij Khalida, Queenie, Wendy Nephélé, Serkan Turtar, Sadie,... 
  • Ze heeft deelgenomen aan het Bozenka Trainingsweekend georganiseerd door Khalida in 2016. Bozenka is een topdanseres en choreografe, ze is de persoonlijke choreografe van Shakira.
  • Ze nam in het verleden ook al verschillende keren deel aan crosstrainingsweekends voor dansers georganiseerd door Khalida.
  • Nadat ze heeft deelgenomen aan het Live Immersion Weekend georganiseerd door Khalida met de getalenteerde percussie muzikant Guy Schalom heeft ze besloten om zich te verdiepen in het dansen op live muziek.
  • Momenteel volgt ze het Real Live Music Academy Develop Program te Zürich georganiseerd door Guy Schalom en in november 2019 zal ze haar examen hiervoor afleggen.
  • Onlangs heeft ze ook het trainingsweekend gevolgd georganiseerd door Masryat Asfour met intensieve workshops van de Egyptische Native danseres Nada El Masriya en darbukaspeler Abdou Asfour.
  • In de toekomst zal Tania zich blijven bijscholen, het komende jaar staan dan nog verschillende trainingsweekends op het programma. Tijdens deze weekends zal ze zich nog meer verdiepen in de verschillende Oriëntaalse ritmes op live muziek. 

Pilates

Tijdens het lesgeven in Buikdansen heeft Tania ontdekt dat bewegen op een veilige manier met de juiste ademhaling heel belangrijk is. Al snel is ze te weten gekomen dat dit de key is van alle bewegingsvormen. Door deze denkbeweging ging ze op ontdekking naar andere bewegingsvormen waar dit ook centraal staat en zo kwam ze in contact met Pilates.

Ze volgde les bij verschillende Pilatesinstructrices en daar ondervond ze al snel dat Pilates haar lichaam nog meer in balans bracht en nog meer aansterkte om nog beter haar dans- en dagelijkse bewegingen zonder klachten te kunnen uitoefenen.

De stap om dan een opleiding te volgen tot Pilatesinstructrice was dan snel gezet. Ze volgde dan ook een opleidingsweekend matpilates level 1 bij Pilates Works te Antwerpen onder leiding van Ann Van Huffel.

In de toekomst zal Tania zich blijven bijscholen en traint ze zelf ook nog graag wekelijks bij om zich nog verder te blijven ontplooien.

 

Zumba Gold

Wat ze ook weet is dat bewegen voor ouderen zeer belangrijk is. Dit draagt bij tot een kwaliteitsvollere levensstijl. Daar kan je niet omheen. Ze draagt hiervoor dan maar al te graag een steentje voor bij. Onlangs heeft ze dan ook een extra bewegingsvorm ontdekt waarin ze haar hart kan ophalen in alle dansstijlen die ze in haar dans curriculum al heeft uitgeoefend. Ze verzorgt dan ook maar al te graag de plaatselijke wekelijkse Zumba®️Gold lessen.

 

So let's MOVE & get POWER!

 

Haar biografie is kortweg:

💃🏻 Bellydance ⭐️ Zumba®️Gold 🙇🏻‍ Pilates 👩🏻 Teacher 💁🏻‍ Simply me